woensdag 23 maart 2011

Visum Bali Visa

Op veler verzoek een overzicht van de Visa die voor Bali verkrijgbaar zijn.

V.O.A. - Visa On Arrival met een verblijfsduur van maximaal 30 dagen. Dit visum kopt u bij aankomst op het vliegveld. De kosten: 25 USD Het is ook mogelijk om uw visum voor vertrek te regelen.

Toeristenvisum met een verblijfsduur van maximaal 60 dagen. Dit moet u voor vertrek regelen via de Indonesische ambassade. Om dit visum te krijgen zijn de volgende papieren noodzakelijk:
* Een origineel paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is
* Een kopie boekingsbewijs of kopie retourticket
* 1 pasfoto
* Een visumaanvraagformulier. Te downloaden via de website van de ambassade.
Het toeristenvisum moet binnen 3 maanden na afgifte gebruikt te worden.

Sociaal-cultureel visum
Dit visum is geschikt voor een lange vakantie of een overwinteringperiode. U krijgt een visum voor 60 dagen. Daarna kunt u het visum na een verblijf van 60 dagen, maandelijks in Indonesië verlengen tot maximaal 6 maanden. Om dit type visum aan te kunnen vragen, heeft u een sponsor nodig met de Indonesische
nationaliteit. De verlenging wordt gedaan bij het Immigratiekantoor in de regio waar
uw sponsor woont. Voor het aanvragen van dit visum zijn de volgende bescheiden noodzakelijk:

* Een origineel paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is
* Een sponsorbrief
* Kopie van een geldig Indonesisch identiteitsbewijs van de sponsor (KTP)
* Kopie boekingsbewijs of kopie retourticket
* 1 pasfoto
* Een visumaanvraagformulier

Retirement visum Kitas
Het retirement-visum is bedoeld om personen van 55 jaar en ouder de mogelijkheid te bieden om lang in Indonesië te verblijven of te wonen. Een retirement-visum is een verblijfsvergunning voor 1 jaar. Daarna kan het visum jaarlijks worden verlengd. Dit is de enige mogelijkheid om te (r)emigreren naar Indonesië.

De aanvraag kan niet rechtstreeks bij de Indonesische Ambassade in Den Haag worden ingediend. Eerst moet de Immigratiedienst in Jakarta een goedkeuring afgeven. De goedkeuring moet worden aangevraagd door een sponsor in Indonesië. Naast een vast inkomen , is er nog een belangrijke voorwaarde om voor een retirement-visum in aanmerking te komen. Deze voorwaarde houdt in dat u niet het doel heeft om in Indonesië
te werken of anderszins geld te verdienen.
Een aanvraagprocedure zal ongeveer 1 maand in beslag nemen. Na afgifte van het visum heeft
u nog 3 maanden de tijd om Indonesie binnen te komen.
Documenten die door de aanvrager overlegd moeten worden:

* Een kopie paspoort dat tenminste 18 maanden geldig is
* Inkomensgegevens (m.b.t. pensioen en AOW)
* Een bewijs van ziektekostenverzekering
* Een bewijs van een overlijdensrisicoverzekering of uitvaartverzekering
* Een Curriculum Vitae
* Een kopie van een huwelijksakte of samenlevingsovereenkomst indien echtgenoot of
partner ook een aanvraag wilt indienen.
* Een verklaring dat u instemt met de bepalingen omtrent huur of koop van huisvesting
* Een verklaring om een hulp in de huishouding in dienst te nemen
* Een verklaring dat u geen dienstverband zult aangaan of zakelijke activiteiten zult
ondernemen
* 1 pasfoto
* Men is verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor Indonesie af
te sluiten
Voor meer informatie over de KITAS zie de website van:
Access Indonesia, www.accessindonesia.nl
Stichting Pelita, www.pelita.nl
Voor de sponsor en sponsor brief, Mas Travel Bali, www.mas-travel.com

1 opmerking:

Angelique zei

Hoi, hier een paar vragen over het sociaal cultureel visum.
1)Weet je of er een verjaringstermijn aan de sponsorbrief zit? Ik heb er namelijk 1 die in april opgesteld is (aanvankelijk wilde ik eerder terug gaan).
2)Moet ik perse een retourticket hebben? (Ik ben vorige keer ook met een enkele reis binnen gekomen).
3) Enig idee over de kosten?
Alvast bedankt voor de info!