vrijdag 10 juni 2011

Balinees recept - Base Gede

Het afgelopen jaar heb ik voor Bunga Bali Resort zoveel recepten verzameld dat ik het wel een aardig idee vond om vanaf nu elke week een orgineel Balinees recept op de site te zetten. Het zijn recepten waarvan de ingredienten in de meeste gevallen ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Zo kunt u dan na een aantal weken uw eigen Balinese diner  bereiden.

BASE GEDE
(spicy basis pasta)

INGREDIËNTEN:
300 gr rode pepers, gehalveerd, ontpit en in stukjes
100 gr knoflook, gepeld en fijngehakt
75 gr gember, gepeld en fijngehakt
500 gr uien, geschild en in stukjes
75 gr Laos, gepeld en fijngehakt, of 1 tl Laos poeder
175 gr verse kurkuma, gepeld en fijngehakt, of 1el Kurkuma poeder
2 ½ el gedroogde garnalen pasta
2 ½ el gemalen korianderzaad
1 ¼ el zwarte gemalen peper
2 ½ snufje nootmuskaat
8 kruidnagels
150 ml kokosolie
250 ml water
¾ tl zout

VOORBEREIDING:
Meng de ingrediënten behalve het water in de keukenmachine en maal het grof. Doe alles in een grote koekenpan of wok, voeg het water toe en kook op een matig vuur gedurende ongeveer 60 minuten of totdat alle water is verdampt en de marinade een gouden kleur heeft. Deze pasta is de basis voor veel andere recepten en kan ook geserveerd worden bij witte rijst of nasi goreng. De pasta kan gewoon in de koelkast bewaard worden.

Geen opmerkingen: