vrijdag 24 juni 2011

Balinees recept - Nasi Kuning

Nasi Kuning
(Gele rijst)


OVERZICHT:
Geel, een van de vier heilige kleuren maakt dat deze rijst opvallend verschilt van de normale, alledaagse gestoomde rijst. De rijst wordt gekookt in licht gekruide kokosmelk en kippenbouillon voor extra smaak, en de olie in de kokosmelk geeft de rijst het een glinsterende uitstraling.

INGREDIËNTEN:
300 gr langkorrelige rijst, gewassen en uitgelekt
650 ml kokosmelk
180 ml kippenbouillon
1 salam blad (optioneel)
1 pandanblad
1 stengel citroengras, gekneusd
2 el kurkuma poeder, opgelost in water
2 cm laos gesneden in 4 plakjes gezaagd
1 eetlepel zout

VOORBEREIDING:
Meng alle ingrediënten en kook het in de rijstkoker. Als je geen gebruik maakt van een rijstkoker, kook de rijst dan in een grote zware pan op hoog vuur tot de vloeistof los komt in de pan, zet het vuur laag en laat het zachtjes koken, zodat de kokosmelk niet op de bodem aanbrand. Verwijder het citroengras en Laos voor het opdienen.

Geen opmerkingen: