zaterdag 23 juli 2011

Balinees recept - Be sampi mebase Bali

Be sampi mebase Bali
(Gestoofd rundvlees in kokosmelk)

INGREDI√čNTEN:
2 eetlepels olie
120 gr spicy basis pasta
600 gr rundvlees, gesneden in blokjes van 2,5cm
2 stengels citroengras, gekneusd
2 salam blad (optioneel)
5 cm laos gepeld en fijngehakt
1 lt water
1 lt kokosmelk
Gebakken uitjes voor de garnering

VOORBEREIDING:
Verhit de olie in een zware pan of wok. Voeg de pasta toe en bak op laag vuur gedurende 1 minuut.
Voeg rundvlees, citroengras, salam blad, laos en water toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het vlees koken gedurende ongeveer 40 minuten.
Voeg de kokosmelk toe, breng het even aan de kook, zet het vuur lager en laat het sudderen tot het vlees gaar is en de saus dikker. Breng op smaak met zout en peper.
Garneer met gebakken uitjes, rijst en sambal.

Geen opmerkingen: