vrijdag 8 juli 2011

Balinees recept - Sate Lilit


Saté Lilit
(Zeevis saté)

OVERZICHT:
Dit is waarschijnlijk de meest smakelijk saté die je ooit zult tegenkomen. De smaak wordt nog meer verfijnd als je de saté stokjes vervangt door stokjes die je zelf maakt van vers citroengras.

INGREDIËNTEN:
600 gr graadloze witte vis filet
120 gr vers geraspte kokosnoot of
180 gr bevochtigd kokos
60 gr garnalen pasta
5 limoenblaadjes, zeer fijn gesneden
1 theelepel zwarte peperkorrels, fijngemalen
1 tl zout
2 el palmsuiker
Citroengras of saté stokjes

VOORBEREIDING:
Maal de visfilet zeer fijn in een keukenmachine of blender. Voeg alle andere ingrediënten toe en maal het nogmaals goed. Kneed hiervan een eetlepel vol van dit mengsel rond een saté stokje of de afgesneden stengel citroengras en gril het tot ze goudbruin zijn.

Opmerking: Dit recept werkt niet met bevroren vis!

Geen opmerkingen: