donderdag 22 september 2011

Balinees recept - Bubur Ingin

Bubur Ingin

Het is moeilijk om toeristen te vinden op Bali die niet direct verliefd worden op de heerlijke nootachtige smaak en smeltend zachte textuur van zwarte rijst pudding, geserveerd met een werveling van romige kokosmelk.
En ik heb het deze week weer gegeten, heerlijk klaargemaakt door mijn kokin Iluh.
Vandaar dat ik u dit recept niet wil onthouden, hoewel de ingrediƫnten misschien niet verkrijgbaar zijn.

200 gram zwarte kleefrijst
150 gram witte kleefrijst
2 pandan bladeren
5 kopjes water
125 ml (palm) suiker siroop
snufje zout
250 ml dikke kokosmelk

Spoel de rijst grondig gedurende 2 minuten onder stromend water. Doe 5 kopjes water, de rijst en de pandan bladeren in een pan. Laat het op een matig vuur gedurende ongeveer 40 minuten sudderen. Voeg de palm suiker siroop toe en laat verder koken tot het meeste vocht is verdampt. Breng op smaak met een snufje zout. Haal van het vuur en laat het afkoelen. Serveer op kamertemperatuur, overgoten met de dikke kokosmelk.

Geen opmerkingen: