maandag 27 mei 2013

Een goede Balinese chili

Een goede Balinese chili.
ingrediƫnten:

10 grote pepers
200 gram uien
3 teentjes knoflook
12 kemiri noten
1 theelepel laos poeder
2 theelepel garnalenpasta
3 theelepel palmsuiker of bruine basterdsuiker
125 ml. vloeibare tamarinde
2 takjes citroengras
200 ml. kokosmelk
2 eetlepels olie
zout naar smaak

bereiding:
Maal de pepers, uien, knoflook en kemiri noten in de keukenmachine tot een grove pasta. Voeg laos, garnalenpasta en suiker toe.
Verhit de olie in de wok en voeg het mengsel toe. Roerbak tot de uien zacht en lichtbruin zijn. Voeg tamarinde, citroengras, kokosmelk en zout toe. Laat het sudderen tot mengsel dik wordt en de olie bovenop drijft. Verwijder het citroengras. Laat de sambal afkoelen en bewaar het in een pot in de koelkast. De chili blijft dan ongeveer 2-3 maanden goed.

Geen opmerkingen: