zondag 14 juli 2013

Bali - pie susu, zoete melk taartjes

In de afgelopen jaren is pie susu (melk taartjes) gestegen tot een van de meest gewilde voedsel souvenirs uit Bali.

Zijn populariteit onder binnenlandse toeristen heeft hetzelfde niveau als chocolade of gestoomde noten en betutu, pikante gestoomde kip bereikt.

Eigenlijk wordt pie susu al meer dan 30 jaar geproduceerd door families van Chinese afkomst. De zoete smaak van de taart is een passend geheel voor een Kopi Bali, hete lokaal gebrouwen koffie, die bij voorkeur 's morgens en' s avonds gedronken wordt door de eilandbewoners.

Melk taartjes zijn gewoon gemaakt van tarwemeel, boter en melk. De vaardige handen van de huisvrouwen die werkzaam zijn in de fabriekjes kneden een mengsel van bloem en boter, snijden en buigen ze in taart vormpjes alvorens ze te vullen met een soort gecondenseerde melk. De taart korsten met hun zoete vullingen worden later gebakken in een oven gedurende ongeveer twee uur.
Een pie susu wordt verkocht voor een prijs van 3.000 Rp per stuk.

Geen opmerkingen: